Vanwege vakantie ben ik op mijn mobiele nummer deze week niet berijkbaar bel met 0624572686 voor informatie vanaf 23 september ben ik weer normaal berijkbaar


 

Eikenhout

6 artikel(en)

6 artikel(en)

Eikenhout is een van onze meest verkochte houtsoorten omdat het goed en lang brand de vezels zijn erg elastische en het is een harde houtsoort. Het brand traag en geeft weinig rook en door dat het hardhout is geeft het ontzettend veel en lang warmte af. Wel zitten in eikenhout tantines, door het hout langer op te slaan verdwijnen de tantines uit het hout, ons eiken word eerst 2 jaar op stam opgeslagen en daarna verwerkt tot openhaardhout daardoor zijn de meeste tantines bij aflevering verdwenen.

Eikenhout als brandhout

Eikenhout is een oersterke houtsoort die in Nederland veel gebruikt wordt voor het opstoken van de kachel. De belangrijkste reden hiervoor is het rendement en het dynamische vlammenspel dat de verbranding van dit hout ons laat zien.

De eigenschappen van eikenhout

Eikenhout is een zeer harde, sterke houtsoort waardoor het zeer langzaam brandt. Hierdoor is het rendement van het brandhout zeer hoog. Bovendien vult brandend eikenhout uw huis met een heerlijke kenmerkende geur. Het haardhout is geschikt voor zowel grote als kleine kachels en haarden. Het vlammenspel van brandend eikenhout is onrustig, wat een levendig en sfeervol effect geeft.

Puur of gemixt

U kunt bij Openhaardhoutweb.nl puur eikenhout kopen op een pallet of een mix van verschillende houtsoorten. Openhaardhoutweb.nl levert eikenhout dat zorgvuldig ovengedroogd is en na aanschaf direct op te branden. Tevens leveren we hout dat een wat hoger vochtpercentage heeft, dit hout moet nog langer te drogen gelegd worden.

 

Bekijk de eigenschappen van onze verschillende brandhout soorten.


Als u vragen heeft over eikenhout als brandhout bel dan gerust naar +31 (0)45 532 35 81 of  mobiel naar +31 (0)6 531 50 805.