Vanwege vakantie ben ik op mijn mobiele nummer deze week niet berijkbaar bel met 0624572686 voor informatie vanaf 23 september ben ik weer normaal berijkbaar


 

Gemengd hout

5 artikel(en)

5 artikel(en)

Gemengd haardhout voor optimale warmte en brandtijd

Gemengd hout is als brandhout zeer geschikt. De verschillende houtsoorten hebben ieder hun specifieke eigenschappen die elkaar versterken. De ene houtsoort brandt gemakkelijker, de ander juist langer. Berkenhout brandt schoon, eikenhout vult uw woning met een heerlijke geur en essenhout brandt snel en zonder spatten. Kies voor een van onze mixpallets of combineer zelf door meerdere soorten hout te bestellen.

Gemengd haardhout, natuur- of ovengedroogd

Het gemengd haardhout van Openhaardhoutweb.nl is ovengedroogd en natuurlijk gedroogd te bestellen. Het verschil is dat ovengedroogd haardhout een vochtigheidspercentage van maximaal 20% heeft. Hierdoor is het direct klaar voor verbranding. Natuurlijk gedroogd hout is, zoals de naam al doet vermoeden, op natuurlijke wijze gedroogd. Dit duurt langer en heeft op het moment van levering dan ook nog een hoger vochtigheidspercentage, zo’n 25%. Dit hout laat u zelf nog een tijdje drogen voordat u het opbrandt.

Hoe droog ik gemengd haardhout zelf?

Hoewel regen amper wordt opgenomen door het hout is het verstandig om gemengd haardhout onder een overkapping op te slaan. Idealiter kan de wind het hout bereiken en ligt het iets van de grond af, op een pallet bijvoorbeeld.

Meer weten over specifieke brandhout soorten?

Lees meer over de eigenschappen van onze verschillende soorten brandhout.


Als u vragen heeft over gemengd hout als brandhout bel dan gerust naar +31 (0)45 532 35 81 of  mobiel naar +31 (0)6 531 50 805.