Hoe wordt uw hout ovengedroogd en waarom?

Eigenlijk is het ovendrogen door meerdere oorzaken ontstaan, vroeger kwam al ons stookhout uit Nederland en speelde het transport een mindere rol. Nu het in Nederland aangeboden hout voornamelijk uit het voormalig Rusland en de Baltische staten komt is het droog zijn van het hout een noodzaak omdat anders het transport veel te duur word!

Natuurlijk willen we goed droog hout hebben, vrij van ongedierte en andere onrechtmatigheden. Dit gebeurd door het hout in een kamer middels een grote houtkachel te drogen.

Het proces is heel eenvoudig bij de productie van het hout ontstaat veel afval (zaagsel, bast enstukjes hout) dit werd vroeger weggegooid tegenwoordig worden hier de ovens mee gestook die het hout in een grote ruimte laat drogen, de warme lucht uit de ovens word door het hout geblazen waardoor dit droogt alle in het hout aanwezige ongedierte en schimmels worden hierbij ook gedood vaak zie aan de kleur van het hout (en je ruikt het ook) het is donkerder als het ovengedroogd is.

De houtgeur is gebleven en vaak ruikt het nog intenser wat noch belangrijker is het hout brand goed en zal bij een goede opslag niet meer schimmelen.

Er word natuurlijk van alles aangeboden op het internet, Openhaardhoutweb werkt continu aan haar kwaliteitsaspect en is er niet bij gebaad om ontevreden klanten. Iederepallet verlaat ons magazijn niet voordat deze is opgemeten

Doordat wij low budget werken en ervoor zorgen dat de productie via een uitgekend procesplaats vind kunnen we goedkoper werken dan menige collega ons magazijn is een oudeloods van een timmerfabriek en is dus lekker open in dit 2000m2 grote magazijn slaan we ons hout op en blijft de kwaliteit gewaarborgd ook werk ik zonder personeel daarom kunnenwe ons ovengedroogde hout aanbieden voor prijzen die vaak € 20 to € 30 lager liggen dan degrotere spelers op de markt.

Sinds januari 2014 zijn we in het bezit van een eigen ovendrooginstallatie als enige openhaardhoutleverancier van Nederland! In onze ovendrooginstallatie kunnen 21 pallets tegelijkertijd gedroogd worden, dit gaat op een geleidelijke manier het droogpreoces duurt afhankelijk van het hout tot 14 dagen en het hout heeft een gegerandeerd vochtgehalte dat ruim onder de 20% ligt.